ISO 14001:2015

ISO 14001:2015
Πιστοποίηση Συστημάτων Ποιότητας Επιχειρήσεων Τροφίμων

ISO 14001:2015 – Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Το ISO 14001 καθορίζει τα κριτήρια για ένα Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Δεν δηλώνει απαιτήσεις για περιβαλλοντικές επιδόσεις, αλλά κυρίως χαρτογραφεί ένα πλαίσιο που μπορεί να ακολουθήσει μια εταιρεία ή ένας οργανισμός για να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Το ISO 14001 αναπτύχθηκε κυρίως για να βοηθήσει τις εταιρείες με ένα πλαίσιο για καλύτερο έλεγχο διαχείρισης, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στη μείωση των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε οργανισμό που θέλει να βελτιώσει την αποδοτικότητα των πόρων, να μειώσει τα απόβλητα και να μειώσει το κόστος. Η χρήση του ISO 14001 μπορεί να παρέχει διαβεβαίωση στη διοίκηση της εταιρείας και στους υπαλλήλους καθώς και σε εξωτερικούς φορείς ότι η περιβαλλοντική επίπτωση μετράται και βελτιώνεται. Το ISO 14001 μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε άλλες λειτουργίες διαχείρισης και βοηθά τις εταιρείες στην επίτευξη των περιβαλλοντικών και οικονομικών τους στόχων, συμπεριλαμβανομένης της υψηλότερης συμμόρφωσης με τις νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις.

H εταιρία ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ Labs με το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, αναλαμβάνει τις μελέτες και την εφαρμογή και διαρκή υποστήριξη συστημάτων ποιότητας.