Skip to content
  • Εταιρικό Προφίλ
    • Διαπίστευση ISO 17025
    • Όροι & Προϋποθέσεις
    • Πελατολόγιο – Υπηρεσίες
    • Εγκαταστάσεις
    • Διακρίσεις – Συνέδρια – Δραστηριότητες – Κοινωνικό Έργο
  • Εργαστηριακές Αναλύσεις
    • Νερό – Απόβλητα
      • Μικροβιολογική και Χημική Ανάλυση Νερού
      • Πρόγραμμα Ελέγχου για Λεγεωνέλλα (Legionella spp)
      • Πρόγραμμα Ελέγχου για Λεγεωνέλλα (Legionella spp) και Ψευδομονάδα (Pseudomonas)
      • Νερό Ανθρώπινης Κατανάλωσης
      • Νερά Κολύμβησης (Πισίνες, Ιαματικές Πηγές)
      • Θαλασσινό Νερό
      • Υγρά-Στερεά Απόβλητα – ΒΙΟΚΑ – ΧΥΤΑ
      • Νερό Σκυροδέματος – ΕΛΟΤ EN 1008
    • Τρόφιμα
      • Διατροφική Επισήμανση
      • Πλάνο Αναλύσεων HACCP
      • Μικροβιολογική Ανάλυση Τροφίμων
      • Χημική Ανάλυση Τροφίμων
        • Αφλατοξίνες – Μυκοτοξίνες
        • Βαρέα Μέταλλα
        • Ιχνοστοιχεία και Βιταμίνες
        • Πρόσθετα και Συντηρητικά Τροφίμων
        • Αλλεργιογόνα
        • Επιμολυντές Τροφίμων
        • Αναλύσεις Halal
      • Νωπό Γάλα και Γαλακτοκομικά Προϊόντα
      • Ελαιόλαδο
      • Μέλι
      • Σφάγια
      • Μικροβιολογικός Έλεγχος Επιφανειών και Αέρα
      • Συσκευασίες – Μετανάστευση Υλικού
      • Υπηρεσίες R & D
    • Αγροτικά
      • Έδαφος
      • Φύλλα
      • Λιπάσματα
      • Ζωοτροφές
      • Περιττώματα Πτηνοτροφικών Μονάδων
      • Μικροβιολογική και Χημική Ανάλυση Νερού
      • Νωπό Γάλα και Γαλακτοκομικά Προϊόντα
  • Πιστοποίηση – Μελέτες ISO
    • Προσφορά Πιστοποίησης – Μελετών Συστημάτων Ποιότητας
    • Επιχειρήσεις Τροφίμων
      • HACCP Codex Alimentarius
      • ISO 22000
      • FSSC 22000
      • BRC Food Technical Standard
      • IFS (International Food Standard)
      • Σήμανση Vegan / Vegetarian
      • Μονάδα Εξυγίανσης Οστρακοειδών
    • Διαχείριση Ποιότητας
      • ISO 9001:2015
      • ISO 14001:2015
      • ISO 45001 / OHSAS 18001 / ΕΛΟΤ 1801
      • ISO 17025 – Διαπίστευση Εργαστηρίων
    • Μέτρα COVID-19
      • Πιστοποίηση Τουριστικών Επιχειρήσεων Health First
    • Πιστοποίηση
  • Επικοινωνία
    • Οδηγίες Παραλαβής και Αποστολής Δειγμάτων
    • Οδηγίες δειγματοληψίας
    • Άρθρα – Ανακοινώσεις
    • Ευκαιρία Εργασίας
    • COVID-19
ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ Labs | Διαπιστευμένα Εργαστήρια
  • Εταιρικό Προφίλ
    • Διαπίστευση ISO 17025
    • Όροι & Προϋποθέσεις
    • Πελατολόγιο – Υπηρεσίες
    • Εγκαταστάσεις
    • Διακρίσεις – Συνέδρια – Δραστηριότητες – Κοινωνικό Έργο
  • Εργαστηριακές Αναλύσεις
    • Νερό – Απόβλητα
      • Μικροβιολογική και Χημική Ανάλυση Νερού
      • Πρόγραμμα Ελέγχου για Λεγεωνέλλα (Legionella spp)
      • Πρόγραμμα Ελέγχου για Λεγεωνέλλα (Legionella spp) και Ψευδομονάδα (Pseudomonas)
      • Νερό Ανθρώπινης Κατανάλωσης
      • Νερά Κολύμβησης (Πισίνες, Ιαματικές Πηγές)
      • Θαλασσινό Νερό
      • Υγρά-Στερεά Απόβλητα – ΒΙΟΚΑ – ΧΥΤΑ
      • Νερό Σκυροδέματος – ΕΛΟΤ EN 1008
    • Τρόφιμα
      • Διατροφική Επισήμανση
      • Πλάνο Αναλύσεων HACCP
      • Μικροβιολογική Ανάλυση Τροφίμων
      • Χημική Ανάλυση Τροφίμων
        • Αφλατοξίνες – Μυκοτοξίνες
        • Βαρέα Μέταλλα
        • Ιχνοστοιχεία και Βιταμίνες
        • Πρόσθετα και Συντηρητικά Τροφίμων
        • Αλλεργιογόνα
        • Επιμολυντές Τροφίμων
        • Αναλύσεις Halal
      • Νωπό Γάλα και Γαλακτοκομικά Προϊόντα
      • Ελαιόλαδο
      • Μέλι
      • Σφάγια
      • Μικροβιολογικός Έλεγχος Επιφανειών και Αέρα
      • Συσκευασίες – Μετανάστευση Υλικού
      • Υπηρεσίες R & D
    • Αγροτικά
      • Έδαφος
      • Φύλλα
      • Λιπάσματα
      • Ζωοτροφές
      • Περιττώματα Πτηνοτροφικών Μονάδων
      • Μικροβιολογική και Χημική Ανάλυση Νερού
      • Νωπό Γάλα και Γαλακτοκομικά Προϊόντα
  • Πιστοποίηση – Μελέτες ISO
    • Προσφορά Πιστοποίησης – Μελετών Συστημάτων Ποιότητας
    • Επιχειρήσεις Τροφίμων
      • HACCP Codex Alimentarius
      • ISO 22000
      • FSSC 22000
      • BRC Food Technical Standard
      • IFS (International Food Standard)
      • Σήμανση Vegan / Vegetarian
      • Μονάδα Εξυγίανσης Οστρακοειδών
    • Διαχείριση Ποιότητας
      • ISO 9001:2015
      • ISO 14001:2015
      • ISO 45001 / OHSAS 18001 / ΕΛΟΤ 1801
      • ISO 17025 – Διαπίστευση Εργαστηρίων
    • Μέτρα COVID-19
      • Πιστοποίηση Τουριστικών Επιχειρήσεων Health First
    • Πιστοποίηση
  • Επικοινωνία
    • Οδηγίες Παραλαβής και Αποστολής Δειγμάτων
    • Οδηγίες δειγματοληψίας
    • Άρθρα – Ανακοινώσεις
    • Ευκαιρία Εργασίας
    • COVID-19

22 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό 2016: “Καλύτερο νερό, Καλύτερη απασχόληση”

“Better water, better jobs” – “Καλύτερο νερό, Καλύτερη απασχόληση”, είναι το σύνθημα της φετινής “Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό 2016”. Με αυτό το μήνυμα ο ΟΗΕ δίνει το στίγμα του για την ποιότητα και ποσότητα του νερού που μπορεί να αλλάξει τη ζωή και τα μέσα διαβίωσης των εργαζομένων, που έχει τη δύναμη ακόμη και να μετατρέψει τις κοινωνίες και τις οικονομίες.

Το νερό αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων αν αναγνωρίσουμε τη σπουδαιότητα του καθαρού νερού και πως αυτή επιδρά στο πολιτικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, οικονομικό και τεχνικό/τεχνολογικό επίπεδο κάθε κοινωνίας.

Οι ειδικοί διεθνώς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το φυσικό αυτό πόρο και επισημαίνουν ότι:

· Το 1/6 του πληθυσμού της γης (δηλαδή πάνω από 1 δις ανθρώπων) δεν έχουν πρόσβαση σε υδάτινες πηγές.

· 1,1 δις άνθρωποι πίνουν νερό από μη ασφαλείς πηγές.

· 2,5 δις στερούνται και των πλέον βασικών συνθηκών υγιεινής.

· 400.000.000 εκ παιδιά, σχεδόν το 1/5 των παιδιών του κόσμου, στερούνται ακόμη και την ελάχιστη ποσότητα καθαρού νερού που χρειάζονται για να ζήσουν.

· 5 εκ άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες σχετιζόμενες με μολυσμένα ύδατα, 10 φορές περισσότεροι από αυτούς που σκοτώνονται κάθε χρόνο σε πολέμους.

· 300 σημεία σ” όλο τον πλανήτη είναι δυνητικά πεδία συγκρούσεων σχετικά με το νερό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το νερό δεν αποτελεί καρπό καμιάς συγκομιδής και με την πάροδο των ετών, γίνεται συνεχώς πολυτιμότερο. Καθήκον κάθε ανθρώπου επομένως αποτελεί η ενίσχυση των προσπαθειών ώστε να προστατευθούν τα ποτάμια, οι λίμνες και οι υδροφόροι ορίζοντες, τόσο από ποιοτική όσο και από ποσοτική άποψη, που οδηγεί στην κατανάλωση νερού με σύνεση και την ορθή διαχείριση των υδάτων, ώστε το περιβάλλον να είναι κατάλληλο για να ζει μέσα σε αυτό κάθε κοινωνία.

Λίνα Δ.Τσαμίλη
Χημικός Μηχανικός, MSc

Υπεύθυνη Χημικών Αναλύσεων
Τμήμα Περιβαλλοντικών Μελετών & Εφαρμογών

Κοινοποιήστε το:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Email

Σχετικά

25/03/201611/06/2017 BIOXHMIKH LabsΆρθρα, Νερό, Περιβάλλον

Πλοήγηση άρθρων

Previous Previous post: Το Χρώμιο (Cr) και οι ενώσεις του στο πόσιμο νερό – Η περίπτωση του Εξασθενούς Χρωμίου Cr(VI)
Next Next post: Μπουκάλια νερού από φύκη ως «πράσινη» εναλλακτική των πλαστικών

Διαπίστευση ΕΣΥΔ

Social Media

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Άρθρα – Ανακοινώσεις

  • Ανακοινώσεις (17)
  • Άρθρα (30)
  • Νερό (24)
  • Νομοθεσία (23)
  • Περιβάλλον (20)
  • Τρόφιμα (23)

Εγγραφή στο Newsletter

* = required field

powered by MailChimp!
  • info@bioximiki.gr
  • Οδός Βίνιανης, Οικ.Ευρυτάνων, 35100 Λαμία
  • 2231069200
Powered by ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ Labs - Group BioX - Est.1996 #TeamBioX
  • facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
Bizroot by WEN Themes