ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017: Βραβείο Ετήσιου Προγράμματος για το Περιβάλλον στα Εργαστήρια ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ

Μία ιδιαίτερα τιμητική και σημαντική διάκριση, έλαβαν το βράδυ της 1ης Ιουνίου τα Εργαστήρια ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ, αφού απέσπασαν το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ στην κατηγορία ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, για το έργο «SAVE PAPER» Επιχείρηση χωρίς εκτυπώσεις.

Η απονομή των εφετινών Βραβείων πραγματοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων la Foret, του καταπράσινου Πάρκου Αναψυχής του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, σε μία λαμπερή και αμιγώς «πράσινη» εκδήλωση, µε την παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, και το Βραβείο, για λογαριασμό των εργαστηρίων, παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και Διευθυντής των Εργαστηρίων, Μάριος Πιτσαρής και η Διευθύντρια του Τομέα Περιβάλλοντος, Λίνα Τσαμίλη.

Η συγκεκριμένη βράβευση αποτελεί μια σπουδαία αναγνώριση για την καθολικά φιλοπεριβαλλοντική δράση και συνείδηση της ομάδας των ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ labs και των επιστημόνων που τα απαρτίζουν, και φυσικά, την άμεση και συνεχή στήριξη που παρέχει σε αειφορικές πρακτικές και, εν γένει, σε ενέργειες που προστατεύουν το περιβάλλον και θωρακίζουν το μέλλον του.

Τα Εργαστήρια ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ, δεν έχουν παρά να ευχαριστήσουν την Επιτροπή Αξιολόγησης των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για την εμπιστοσύνη και, φυσικά, να δεσμευθεί για την άοκνη συνέχιση του έργου της με μοναδικό προσανατολισμό την πολυεπίπεδη ωφέλεια για το περιβάλλον.

Τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 

Πρόκειται για έναν θεσμό που εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, ο οποίος επιβραβεύει την Περιβαλλοντική Ευαισθησία για ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους με προσανατολισμό στην προστασία του Περιβάλλοντος.

Τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ επιδιώκουν να συμβάλουν στην προβολή και στην αναγνώριση της έμπρακτης και αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθησίας των Φορέων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιχειρήσεων, των Επιστημονικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης. Η καθιέρωση των Βραβείων ήταν ουσιαστική και επιβεβαίωσε την ανάγκη στήριξης της Κοινωνικής Συμμετοχής και Προσφοράς στο Περιβάλλον, που αποδεικνύεται μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα δράσης, έρευνας, ενεργειών και επικοινωνίας.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017: Βραβείο Ετήσιου Προγράμματος για το Περιβάλλον στα Εργαστήρια ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ