FSSC 22000

Πιστοποίηση Συστημάτων Ποιότητας
Πιστοποίηση Συστημάτων Ποιότητας Επιχειρήσεων Τροφίμων
fscc 22000

Σχήμα Πιστοποίησης FSSC 22000 για τις Επιχειρήσεις της Αλυσίδας των Τροφίμων

Τι είναι το πρότυπο FSSC 22000;

Το FSSC 22000 (version 5) είναι ένα ολοκληρωμένο σχήμα πιστοποίησης που καλύπτει τις επιχειρήσεις όλου του φάσματος της αλυσίδας των τροφίμων, εκτός της πρωτογενούς παραγωγής φυτικού υλικού. Είναι αναγνωρισμένο από GFSI και συνδυάζει-κυρίως- τις απαιτήσεις του ISO 22000:2018 και των τεχνικών προτύπων του οργανισμού ISO (ISO/TS 22002 series) σχετικά με τα προαπαιτούμενα (PRPs) που αφορούν τους κανόνες ορθής βιομηχανικής και υγιεινής πρακτικής, του εκάστοτε τομέα (food manufacturing, catering, animal farming, food packaging, logistics, brokering, bio-chemicals, etc.).
Σημειώνεται ότι το εν λόγω σχήμα καθορίζει με σαφήνεια τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις διαφόρων τομέων της παραγωγικής διαδικασίας, ώστε να πληρούνται τα προαπαιτούμενα.

Ποιά είναι τα οφέλη του FSSC 22000;

  • Αποδεκτό από κορυφαίες εταιρίες διεθνώς.
  • Μεγιστοποίηση του επιπέδου ασφαλείας διαχείρισης τροφίμων και ποτών.
  • Υιοθέτηση κουλτούρας  διαχείρισης της ποιότητας
  • Καλύτερη ανταπόκριση στις απαιτήσεις των πελατών
  • Αναγνωρισιμότητα  από τον οργανισμό GFSI.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το FSSC 22000 απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις της αλυσίδας των τροφίμων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, επεξεργασία ή/και τυποποίηση των τροφίμων, πλην της πρωτογενούς παραγωγής, και αποτελεί πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις που λόγω των εξαγωγικών τους δραστηριοτήτων επιθυμούν να πιστοποιηθούν με ένα σχήμα αποδεκτό από κορυφαίες εταιρείες τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Απευθύνεται επίσης στις επιχειρήσεις που η υλικοτεχνική τους υποδομή είναι ένα από τα δυνατά τους σημεία και επιδιώκουν να ξεχωρίσουν λαμβάνοντας πιο απαιτητικά μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των προϊόντων τους.

H εταιρία ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ Labs με το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, αναλαμβάνει τις μελέτες και την εφαρμογή και διαρκή υποστήριξη συστημάτων ποιότητας που αφορούν τη βιομηχανία τροφίμων.