Διάγνωση των αναγκών της επιχείρησης
Η υιοθέτηση του συστήματος ποιότητας τροφίμων BRC Food Technical Standard θα οδηγήσει στα ακόλουθα οφέλη για την επιχείρηση.

Το πρότυπο:

  • Είναι αναγνωρισμένο διεθνώς και παρέχει πιστοποίηση αποδεκτή από τον πελάτη αναπληρώνοντας την ανάγκη του για επί τόπου αξιολόγηση και κατά συνέπεια εξοικονομείται χρόνος και κόστος.
  • Παρέχει ένα ενιαίο σύστημα και πρωτόκολλο το οποίο δίνει την δυνατότητα αξιόπιστης και αμερόληπτης αξιολόγησης από τριτογενή διαπιστευμένα σώματα πιστοποίησης του συστήματος ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων της εταιρίας.
  • Παρέχει τη δυνατότητα στην πιστοποιημένη εταιρία να εμφανίζεται στον δημόσιο κατάλογο του BRC επιτρέποντας αναγνώριση των υψηλών προδιαγραφών και την εμπορική εκμετάλλευση του δικαιώματος της χρήσης του λογοτύπου πιστοποίησης.
  • Θέτει κατανοητό και σαφή στόχο εφαρμογής και καλύπτει θέματα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.
  • Καλύπτει τις απαιτήσεις της νομοθεσίας απέναντι στην εταιρία και τον καταναλωτή. Επιπλέον, το πρότυπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να διασφαλιστεί η διαχείριση της ασφάλειας και από τον προμηθευτή της εταιρίας.
  • Απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και επιβεβαίωση των διορθωτικών ενεργειών στις μη-συμμορφώσεις με το σύστημα, και κατά συνέπεια δίνει τη δυνατότητα της εξασφάλισης αυστηρής τήρησης του συστήματος από την εταιρία.
  • Διασφαλίζει την παρουσία λεπτομερών προδιαγραφών σε συνέπεια με τη νομοθεσία και τα πρότυπα ασφαλείας και καλής παρασκευαστικής πρακτικής.
  • Εξασφαλίζει την ανάγκη για έλεγχο ποιότητας στα προϊόντα των προμηθευτών της εταιρίας οι οποίοι οφείλουν να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία και να εφαρμόζουν κατάλληλα συστήματα ελέγχου της παραγωγικής διαδικασίας.
  • Θεμελιώνει την εγκατάσταση και διατήρηση συτήματος ελέγχου και αξιολόγησης κινδύνων μέσω τακτικών αξιολογήσεων, δοκιμών και αναλύσεων.
  • Προάγει την άμεση παρακολούθηση και δράση της εταιρίας απέναντι στη γνώμη του πελάτη.


Η μελέτη εγκατάστασης του συστήματος BRC Food Technical Standard σε μία μονάδα επεξεργασίας/διάθεσης τροφίμων είναι διαδικασία η οποία, αφορά απόλυτα στη συγκεκριμένη μονάδα και στις συγκεκριμένες παραγωγικές διαδικασίες, και σε γενικές γραμμές ακολουθεί τις εξής απαιτήσεις:

  • HACCP
  • Σύστημα ποιότητας
  • Εσωτερική επιθεώρηση
  • Διορθωτική ενέργεια
  • Ιχνηλασιμότητα
  • Διάγραμμα ροής – Ροή προϊόντος – Απομόνωση – Διαχωρισμός
  • GMP (καλή παρασκευαστική πρακτική) και Υγιεινή
  • Απαιτήσεις χειρισμού για ειδικά υλικά
  • Έλεγχος λειτουργιών
  • Εκπαίδευση